Combigas

Waterstof – een kleine maar onmisbare schakel

Waterstof-eigenschappen voor systemen.

  • Wie denkt er met u mee over het veilig opslaan van waterstof en het beheersen van de risico’s?
  • Hoe zorgt u ervoor dat uw waterstofsystemen voldoen aan de laatste wet- en regelgeving?
  • Welke aanpassingen in uw installatie- en opslagsystemen zijn nodig voor vergunningen?
  • Hoe optimaliseert u uw waterstofinstallaties voor de meest nauwkeurige metingen en analyses?
  • Hoe zorgt u dat uw waterstofinstallaties in goede en veilige staat van onderhoud blijven?

Waterstof-eigenschappen voor systemen

Waterstof staat bekend als het kleinste molecuul van alle gassen. Dit maakt het werken met waterstof uitdagend omdat de materialen die worden gebruikt, voldoende dicht moeten zijn om het gas binnen leidingen en componenten te houden. Niet alle materialen zijn echter geschikt voor waterstof en dus veilig. Verlies in sterkte in een buis kan leiden tot het falen van een installatie, met alle mogelijke fatale gevolgen. Bovendien is waterstof extreem brandbaar, waardoor er strikte eisen zijn om aan normeringen te voldoen.

Is waterstof daarom lastig en gevaarlijk om mee te werken?

Niet voor Combigas gelukkig. Met meer dan 25 jaar ervaring in het ontwerpen en bouwen van gasdistributiesystemen geschikt voor waterstof, is het werken met waterstofsystemen een vast onderdeel van onze activiteiten. Waterstof wordt al bij een breed scala aan processen in de industrie gebruikt. We investeren in voortdurende training en ontwikkeling om ervoor te zorgen dat ons personeel op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op het gebied van waterstofsystemen.

Waterstof als energiedrager

De laatste jaren is waterstof vooral bekend als energiedrager, een onmisbare schakel in de energietransitie. Het kan zowel als directe brandstof in verwarmingsinstallaties en industriële ovens worden gebruikt, als voor de productie van elektriciteit door middel van brandstofcellen.

Productenpakket Combigas

Naast traditionele systemen voor de industrie, heeft Combigas een aantal standaardoplossingen en maatoplossingen ontwikkeld voor de energietransitie. Onze diensten zijn omwille van de regelgeving beschikbaar in de BENELUX, onze producten daarentegen zijn wereldwijd in overleg te leveren.
Onze focus ligt op het verbinden van verschillende componenten van waterstofsystemen, zoals:
– Brede range aan mogelijke druk bereiken; van 200, 300, 380, 500 en zelfs delen voor 700 bar
– Los en laadpanelen
– Bedieningspanelen
– Systemen voor besturing en beveiliging
– Basisberekeningen voor dimensionering van componenten en als input voor bijvoorbeeld een HAZOP
– Vereist periodiek onderhoud en inspectie

Kortom

Waterstof speelt een cruciale rol in de energietransitie en industriële toepassingen. Combigas biedt betrouwbare en innovatieve oplossingen. Met ons uitgebreide productenpakket, concurrerende prijzen, deskundig personeel, zijn wij de ideale partner voor uw waterstofprojecten.
Combigas specialist in waterstof technology.